Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warkocz drobiowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
oliwa 8 łyżek
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Warkocz drobiowy

Pierś kurczaka myjemy i kroimy tak aby powstały nam długie paski o szerokości ok 2 cm.Oliwę mieszamy z przyprawą oraz czosnkiem.Mięso zalewamy marynatą,odstawiamy do lodówki na 4 godziny.Następnie mięso osuszyć i bierzemy po 3 paski mięsa spinamy wykałaczką i pleciemy warkocz.Upleciony warkocz spinamy wykałaczką i oprószamy solą i pieprzem.Smażymy z obu stron na małym ogniu do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 05.04.2012 20:52
fajne mięsko
zbysio 11.03.2012 23:48
oooooooooooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak