Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kabaczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 1 szt
czosnek 2 ząbki
tymianek
ryż 1 szkl
marchew 2 szt
groszek 1 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kabaczka

kabaczek pokroic w plastry. Oprószyć solą az pusci sok odstawić na 20 min. Gdy pusci sok osuszyc ręcznikiem. Na głebokiej patelni rozgrzac olej wrzuci posiekany czosnek usmazyc kabaczka z obu stron na złoty kolor. Odsączyć i na tej samej patelni dolać trochę oleju wsypac ryz i mieszać az stanei sie szklisty. Dodac obraną i pokrojoną w kostke marchew zalac 2 szkl bulionu. Na malutkim ogniu gotowac do miekkosći pod konei cdodac odsączony groszek wymiszac podgrzac Przyprawić od smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 14.02.2012 06:45
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak