Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa na żeberkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 20 dag
przecier ogórkowy
machewka 2
seler 1
ziemniaki 3

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa na żeberkach

Żeberka gotujemy w wodzie. Gdy zbierzemy pianę dodajemy kostki rosołowe, całe marchewki, seler przekrojony na pół, liść, ziele angielskie oraz pieprz czarny ziarnisty. Wszystko gotujemy ok 15 min. Następnie dodajemy lubczyk i pokrojone ziemniaki. Gotujemy do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Wyjmujemy marchew, seler, żeberka i dodajemy przecier ogórkowy. Jeśli lubimy zupę bardziej kwaskowatą wlewamy również cały sok z ogórków. Gotujemy jeszcze ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 30.07.2012 12:59
ależ mam ochotę
ben-ka 21.09.2011 12:32
Ogórkową robię ze śmietaną - pycha!
RenataZ-et 10.09.2011 20:57
super
edyta44 20.05.2011 09:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak