Sposób przygotowania

Jajeczka obrać,groszek i kukurydzę osączyć,marchewkę oskrobać i wypłukać,brokuły umyć.Marchewkę włożyć do nie wielkiej ilości lekko posolonego wrzątku i ugotować,osączyć.W tej samej wodzie 5min gotować różyczki brokułów,odcedzić.Żelatynę wcześniej namoczoną w niewielkiej ilości wody rozpuścić w gorącym bulionie.Gdy płyn trochę przestygnie,wymieszać go z sokiem z cytryny.Na dno podłużnej formy,wsypać połowę groszku i kukurydzy i ułożyć wzdłuż marchewki i połowę pokrojonej w paski szynki i papryki.Wlać 0,5litra bulionowej galarety,wstawić naczynie do lodówki.Gdy galareta stężeje,wyjąć z lodówki i ułożyć na niej różyczki brokułów,całe jajeczka przepiórcze,resztę groszku i kukurydzy oraz paseczki szynki i papryki.Zalać pozostałą galaretą,przykryć naczynie i znów wstawić do lodówki.Gdy danie całkiem zakrzepnie,przełożyć je na podłużny półmisek.Przed podaniem pokroić na dość grube plastry.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !