Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 220 g
kakao 50 g
mąka tortowa 170 g
woda 2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt czekoladowy

Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Kakao rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody tak aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. To sprawi że biszkopt będzie bardziej kawowy i wilgotny. Do ubitych białek dodawać żółtka, mąkę oraz kakao stale i delikatnie mieszając. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Biszkopt nadaję się do przełożenia kremem.

Ciasto piec w temp. 180stopni.
Czas pieczenia 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 15.11.2012 20:51
pycha
ZEWA 21.08.2012 09:41
taki biszkopt jest pyszny z ze śmietaną czekoladową
SmakolykiJoanny 06.06.2012 09:23
tez kiedyś uczyłam sie robić biszkopt
Norgiusz 30.01.2012 10:25
super
Norgiusz 30.01.2012 10:25
super
Norgiusz 30.01.2012 10:25
super
nero 16.05.2010 16:22
Jak dla mnie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak