Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Kakao rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody tak aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. To sprawi że biszkopt będzie bardziej kawowy i wilgotny. Do ubitych białek dodawać żółtka, mąkę oraz kakao stale i delikatnie mieszając. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Biszkopt nadaję się do przełożenia kremem.

Ciasto piec w temp. 180stopni.
Czas pieczenia 30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    nero

    Jak dla mnie super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    tez kiedyś uczyłam sie robić biszkopt
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    taki biszkopt jest pyszny z ze śmietaną czekoladową
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !