Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta modra z gomasio

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
ocet balsamiczny 2 łyżki
gomasio
majonez tradycyjny 3 łyżki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta modra z gomasio

Kapustę szatkujemy. Mieszamy z octem i pokrojoną w kostkę cebulę. Posypujemy cukrem przekładamy do garnka i dusimy 15 min pod przykryciem. Następnie dodajemy majonez, posypujemy gomasio i gotowe. Można też dodać nać pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 22.10.2012 18:56
ciekawa koncepcja ;)
Magdalena1110 02.09.2012 09:34
lubię
zuzanna_z 31.07.2012 12:39
takiej jeszcze nie jadłam
tomek18 19.01.2012 11:47
super
Izabela/bella81 20.06.2011 09:50
pyszna
tatiana2 20.05.2011 20:20
U nas za Śląsku często jemy w niedziele modro kapustę z kluskami i roladą :)
MAR3STA 06.11.2010 23:43
smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak