Sposób przygotowania

Drożdże pokruszyć i wymieszać z łyżeczką cukru,dwoma łyżeczkami mąki w 1/2 szklanki mleka.Pozostawić do wyrośnięcia.Żółtka ubić z cukrem,dodać mąkę,resztę mleka,rozpuszczoną margarynę oraz wyrośnięte drożdże.Wyrobić ciasto mikserem i odstawić do wyrośnięcia.Ciasto powinno podwoić objętość.Z ciasta uformować małe bułeczki.Zrobić w głębienie,włożyć po łyżeczce marmolady i zlepić.Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy do wyrośnięcia.Bułeczki posmarować rozmąconym jajkiem i piec w temperaturze 220 stopni.Piec 30 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    zjadłabym taka bułeczkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    najlepsze na ciepło
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    pycha , ciepłe pachnące mniamm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    wyglądają apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !