Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i żółtkami.Dodawać,stale ucierając,przepuszczony przez maszynkę twaróg.Masę delikatnie,ale dokładnie wymieszać ze sztywną pianą ubitą z białek.Przełożyć do rondla i ciągle mieszając,podgrzewać,aż się zagotuje.Gotującą się masę na chwilę zdjąć z ognia i ciągle mieszając,powoli wlewać do niej mleko wymieszane z mąką ziemniaczaną.Znów postawić na małym ogniu i mieszając,zagotować.Dodać bakalie,delikatnie wszystko wymieszać,po czym przestudzić.Masę wyłożyć na wafel,wyrównać powierzchnię nożem,przykryć drugim waflem,przycisnąć deseczką,i pozostawić do zastygnięcia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !