Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bakaliowy na waflu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1kg
jaja 4
masło 6dag
cukier puder 35dag
mleko 4łyżki
mąka ziemniaczana 3łyżki
cukier wanilinowy
wafle tortowe
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bakaliowy na waflu

Masło utrzeć z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i żółtkami.Dodawać,stale ucierając,przepuszczony przez maszynkę twaróg.Masę delikatnie,ale dokładnie wymieszać ze sztywną pianą ubitą z białek.Przełożyć do rondla i ciągle mieszając,podgrzewać,aż się zagotuje.Gotującą się masę na chwilę zdjąć z ognia i ciągle mieszając,powoli wlewać do niej mleko wymieszane z mąką ziemniaczaną.Znów postawić na małym ogniu i mieszając,zagotować.Dodać bakalie,delikatnie wszystko wymieszać,po czym przestudzić.Masę wyłożyć na wafel,wyrównać powierzchnię nożem,przykryć drugim waflem,przycisnąć deseczką,i pozostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak