Sposób przygotowania

Podudzia kurczaka umyć i osuszyć. Następnie natrzeć czosnkiem, obsypać solą i pieprzem, przyprawą do kurczaka i majerankiem.
Podudzia ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, ułożyć masło i krążki cebulki. Kurczaka nakryć pokrywką i piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Po upieczeniu sos zaprawić wodą wymieszaną z mąką i musztardą, zahartowaną wrzątkiem. Wstawić do piekarnika na kolejne 5-10 minut i po tym czasie podawać.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Smaczniutkie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    na pewno aromatyczny i smaczny taki kurczak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !