Sposób przygotowania

CIASTO:
Wodę zagotować z margaryną. Dodać mąkę mieszać 5 minut zdjąć z ognia i wystudzić. Do zimnego już ciasta dodawać po jednym jajka, cały czas ucierając.
Gotowe ciasto wyłożyć na dużą blachę. Temperatura powinna wynosić 160-170 stopni, a czas pieczenia 20-25 minut.
krem robimy z budyniu i mleka oraz Kasi 100 gram
po upieczeniu karpatkę przecinamy na połowę wykładamy krem i przykrywamy druga połówką

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    suzana

    Muszę spróbować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    Pyszna,wypróbowałam ;) Pozwoliłam sobie dodać zdjęcia :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszne są karpatki
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna!
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Uwielbiam karpatkę, a ta wyglada super, Karpaty jak się patrzy:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    ta wyszła znakomita :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ulubione ciasto mojego brata

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !