Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa umyłam, osączyłam. Cebulę pokroiłam w kosteczkę, paprykę w paski, brokuła podzieliłam na różyczki a łodygę pokroiłam na mniejsze kawałki, chili i czosnek posiekałam. Parówki obrałam z osłonek i pokroiłam w plasterki. W rondku rozgrzałam olej, dodałam parówki a gdy się podsmażyły dorzuciłam cebulę, czosnek, chili i łodygi brokuła - smażyłam razem 2 min.. Następnie dołożyłam różyczki brokuła, wlałam 4-5 łyżek wody i dusiłam pod przykryciem ok. 3 min. Dodałam zioła prowansalskie, ok. 1/2 łyżeczki, paprykę i koncentrat. Dusiłam jeszcze 5 min. Na koniec doprawiłam solą, pieprzem i odrobinką cukru. Podałam na gorąco posypując pokruszonym serem bałkańskim i listkami koperku, z dodatkiem pieczywa.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    A jak pięknie podana
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    ciekawy przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smakowite.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !