Sposób przygotowania

Dynię zetrzeć na drobnej tarce.
Orzechy drobno posiekać.
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wlać olej i ciagle mieszajac wsypać przyprawy (cynamon, imbir i przyprawę do piernika). Dodać startą dynię i pokrojone orzechy, mieszać ciasto łyżką wpuszczając dużo powietrza do środka.
Piec w 180 stopniach ok 40 minut.
Ja piekę w dwóch blaszkach keksowych.
Czekoladę pokruszyć w szklanej misce, dolać mleko. Miskę postawić na garnku z wrzącą wodą. Rozpuścić czekoladę, dokładnie mieszając z mlekiem, aż powstanie gładka masa.
Polewą czekoladową polać upieczone ciasto.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    bardzo dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne ciasto, jak będę miała dynię to wypróbuję przepis
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wygląda pysznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszności...:D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !