Sposób przygotowania

Migdały uprażyć na rumiano na suchej patelni.Zdjąć z ognia,trzykrotnie zemleć,wymieszać z oliwą.Miód wlać do garnuszka i mieszając,gotować na małym ogniu,aż zgęstnieje (ok.25minut).W 2litrowym garnku ubić z białek sztywną pianę,po czym wstawić garnek do większego naczynia z gotującą się wodą (nie może sięgać dna garnka z białkami).Wlać do białek gorący miód i ubijać ok.30minDodać migdały i nadal ubijać,aż masa zacznie się rwać.Ubitą masę zdjąć z ognia i rozsmarować ją na dnie formy wyścielonej waflami.Wyrównać nadzienie nożem i przykryć warstwą wafli.Lekko docisnąć i przenieść na 24godziny w chłodne i suche miejsce.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !