Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek Ilony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
biała kiełbasa 70 dag
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
śmietana 3 łyżki
zakwas na żur
sól do smaku
jajko 5 sztuk
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek Ilony

Wodę należy zagotować, dodać kiełbasę i gotować przez kilka minut, następnie wyjąć kiełbasę i pokroić na kawałki. Włożyć ją ponownie do garnka, dodać zakwas na żur, zupę zaprawić śmietaną i mąką, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majeranek. Jajka ugotować, pokroić na ćwiartki i dodać do żurku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 19.05.2013 22:46
Bardzo lubię żurek
IKrakowianka 09.10.2012 17:23
wygląda wspaniale
KasiaK90 16.12.2011 09:40
pycha
Zoso 20.11.2011 10:46
smacznie wygląda
Agnik 03.05.2011 16:28
i jajko jest
Arlanna 12.12.2010 18:34
Uwielbiam żurek, pychotka
Kate131 08.11.2010 06:50
uwielbiam zurek
agnieszka214 07.11.2010 11:19
super lubie żurek
oliwkowa
oliwkowa 06.11.2010 13:06
Uwielbiam żurek
iwa643 06.11.2010 06:57
lubie taki
Iwusia 05.11.2010 22:45
Pięknie wygląda Twój żurek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak