Sposób przygotowania

Z rozmrożonego, rozwiniętego ciasta wyciąć 18 krążków o średnicy 5 cm i ułożyć po 3 jeden na drugim - 6 piramidek. Z reszty ciasta wyciąć jeszcze 6 krążków o średnicy 2 cm. Na blasze ułożyć piramidki i krążki i posmarować je mokrym pędzelkiem. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Oczyszczone pieczarki oraz cebulę posiekać i przesmażyć na maśle, pod koniec posypać mąką i mieszając rozprowadzić śmietaną. doprawić do smaku solą oraz pieprzem i chwilę jeszcze dusić. Z środków krążków usunąć trochę miąższu, a powstałe miseczki napełnić farszem, na wierzchu rozłożyć małe krążki i od razu podawać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !