Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Gotujemy je w lekko posolonej wodzie do miękkości. Pieczarki kroimy w plasterki. Wędlinę kroimy w kosteczkę. Cebulę kroimy w piórka. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków, następnie warstwę podsmażonej na oliwie szynki, warstwę podsmażonej na oliwie cebulki, warstwę podduszonych na oliwie pieczarek doprawionych do smaku solą oraz pieprzem. Całość posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu, aż ser żółty się rozpuści.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszne :)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super są takie zapiekanki
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ciekawa nazwa!
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Proste a jakie dobre!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smakowita
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    wygląda smakowicie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    ale fajna zapiekanka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Takie resztki są najlepsze
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    też często taką robię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !