Sposób przygotowania

W każdym kotlecie zrobić ostrym nożem nacięcie aż do kości.Natrzeć powstałe kieszonki i zewnętrzne strony kotletów solą i pieprzem.Bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć i zemleć razem z wątróbką.Następnie dodać do utartych z masłem żółtek,wymieszać z natką pietruszki i śmietaną,doprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Ze schłodzonych białek ubić sztywną pianę i delikatnie,ale dokładnie wmieszać ją w masę watróbkową.Powstałym farszem napełnić kieszenie kotletów,spiąć wykałaczkami.Obtoczyć każdy kotlet w mące,delikatnie zrumienić z obu stron na sklarowanym maśle,po czym przełożyć do natłuszczonego masłem żaroodpornego naczynia i zapiekać 20min w gorącym(180stopniC) piekarniku.Podawać z frytkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !