Sposób przygotowania

Grzyby ugotować. Wywar odparować do objętości szklanki. ziemniaki ugotować w łupinach 10 minut w osolonej wodzie. Ostudzić i obrać. Cebulę obrać i pokroić w talarki.Zeszklić na maśle. Pokroić kiełbasę i ziemniaki na plasterki. Śmietanę zmiksować z jajami i wywarem z grzybów, dodać do smaku sól i pół łyżeczki pieprzu. Wysmarować masłem naczynie żaroodporne, na dnie ułorzyć warstwę ziemniaków, potem cebulę, grzyby,i kiełbaskę. Układać warstwy aż do wyczerpania składników. Zalać zapiekankę śmiertaną z jajamii piec w temp 200C 30minut

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    musi być bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !