Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z białą kiełbasą i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 sztuki
kiełbasa biała 4 kawałki
jaja 3 sztuki
smietana 18% 2 sztuki
sól i pieprz
masło do wysmarowania
grzyby 50 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z białą kiełbasą i grzybami

Grzyby ugotować. Wywar odparować do objętości szklanki. ziemniaki ugotować w łupinach 10 minut w osolonej wodzie. Ostudzić i obrać. Cebulę obrać i pokroić w talarki.Zeszklić na maśle. Pokroić kiełbasę i ziemniaki na plasterki. Śmietanę zmiksować z jajami i wywarem z grzybów, dodać do smaku sól i pół łyżeczki pieprzu. Wysmarować masłem naczynie żaroodporne, na dnie ułorzyć warstwę ziemniaków, potem cebulę, grzyby,i kiełbaskę. Układać warstwy aż do wyczerpania składników. Zalać zapiekankę śmiertaną z jajamii piec w temp 200C 30minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 30.11.2010 15:56
musi być bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak