Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona marchewka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 kg
cebula 4 sztuki
pęczek natki pietruszki
masło 2-3 łyżki
łyżka mąki
żółtko jajek 2 sztuki
pół szklanki mleka
łyżka cukru
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona marchewka

Oskrobać i opłukać marchew. Kostkę rosołową rozpuścić w szklance wrzątku. Cebulę obrać.
Do garnka włożyć w całości marchew, masło,cebulę i natkę pietruszki i dusić na małym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas dodając łyżkę rosołu. Potrząsać garnkiem, aby marchew się nie przypaliła. Wyjąć gdy marchew będzie miękka. Marchew oprószyć mąką, dodać cukier i posolić, wymieszać. Zagotować.Żółtka roztrzepać z mlekiem. Marchew zdjąć z ognia i podlać mlekiem z żółtkami. Wymieszać, chwilę pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek14 15.02.2011 10:14
dobre
Karolcia12 30.12.2010 23:58
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak