Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy zawijane w chlebie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sznycle z mięsa cielęcego z udźca 1kg
cebule 3
ogórki kiszone 2
musztarda ostra 1łyżka
olej 2łyżki
masło 2łyżki
majeranek 1łyżka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy zawijane w chlebie

Mięso pokroić na porcje,delikatnie rozbić,oprószyć solą i pieprzem,cienko posmarować musztardą,odstawić w chłodne miejsce.Ogórki i cebulę pokroić w kostkę,przesmażyć na łyżce masła,rozsmarować na płatach mięsa,oprószyć połową majeranku.Następnie zwinąć zrazy,Owiązać białą bawełnianą nitką,posypać resztą majeranku i obsmaży ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.Przełożyć je do rondla z grubym dnem,podlać odrobiną wody i dusić do miękkości.Z chleba ściąć wierzch,wydrążyć miąższ,pozostawiając centymetrowej grubości ścianki.Powstałą chlebową miskę posmarować w środku resztą masła,włożyć zrazy wraz z sosem,przykryć odkrojonym wierzchem i 15min zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200stopniC.Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 26.06.2011 10:25
Coś w sam raz na kolację imieninową np. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak