Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów śledziowych 16
jajko 2
drożdży 3 dag
mąki 1 szkl
mleko
papryki konserwowej 8 paseczków
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w cieście

Z jajek, mąki, drożdży oraz mleka przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Lekko posolić i odstawić na godz. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. posolić filety. Na ośmiu położyć po paseczku papryki. Przykryć pozostałymi kawałkami śledzi. Spiąć wykałaczkami i zanurzyć w cieście. Usmażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boguśka1 04.12.2010 10:55
trzeba wyprubowac na swieta:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak