Sposób przygotowania

Pietruszkę i jabłko ugotować w wywarze z zielem i kolendrą. Kiedy będzie miękkie wyjąć ostudzić i zmiksować na krem. Wlać do wywaru dodać 1 łyżeczkę chrzanu i gotować ok. 5 minut. Kapustę poszatkować w długie wiórki, jak makaron i obgotować w wodzie z solą do miękkości. Następnie wymieszać z dwoma łyżeczkami chrzanu i poczekać aż nabierze koloru. Zupę zabielić śmietaną z mąka kartoflaną, doprawić i pogotować 3 minuty. Podawać razem z jajkiem i kapustą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    z chęcią bym ją zjadła ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    nie znam takiej, chyba by mi smakowała !
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    coś innego i ciekawego,,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    takiej zupki nie próbowałam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dobra zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !