Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Wielkanocna- krem z pietruszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar warzywny 2,5 l
pietruszka korzeń 3 szt
chrzan ze słoika 3 łyżeczki
kapusta czerwona 1/4 główki
ziele angielskie 4 szt
Kolendra cała Prymat 5 szt
śmietana kwaśna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
przyprawa płynna do zupy do smaku
pietruszka zielona do smaku
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 5 szt
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Wielkanocna- krem z pietruszki

Pietruszkę i jabłko ugotować w wywarze z zielem i kolendrą. Kiedy będzie miękkie wyjąć ostudzić i zmiksować na krem. Wlać do wywaru dodać 1 łyżeczkę chrzanu i gotować ok. 5 minut. Kapustę poszatkować w długie wiórki, jak makaron i obgotować w wodzie z solą do miękkości. Następnie wymieszać z dwoma łyżeczkami chrzanu i poczekać aż nabierze koloru. Zupę zabielić śmietaną z mąka kartoflaną, doprawić i pogotować 3 minuty. Podawać razem z jajkiem i kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 17.04.2012 20:10
dobra zupa
matii6 27.01.2011 19:50
takiej zupki nie próbowałam
alaaa 07.11.2010 18:28
coś innego i ciekawego,,
ElizaT 06.11.2010 20:46
nie znam takiej, chyba by mi smakowała !
Natalia/tubisiek 06.11.2010 11:20
z chęcią bym ją zjadła ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak