Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pół główki kapusty
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
ziarna pieprzu
dwie łyżki mąki
olej kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana

Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą, dodajemy olej i przyprawy, gotujemy do miękkości. Na końcu dosalamy i przyprawiamy pieprzem.
Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i robimy jasną zasmażkę. Rozprowadzamy ją niewielką ilością wywaru z kapusty i dodajemy do kapusty, intensywnie mieszając.Gotujemy chwilę. Podajemy do kotletów wieprzowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 14.10.2011 08:58
ulubiona mojego męża
Izabela28 04.10.2011 13:09
pyszna ta kapusta:)
Rybciia 20.09.2011 21:27
super!
Ewa111 15.07.2011 16:08
bardo lubię taką kapustę
m1monika 15.05.2011 20:35
super!!!
Beata73 14.03.2011 14:25
superowa!
Goya 01.12.2010 10:18
o coś innego
dorota20w 14.11.2010 18:49
muszę spróbować
pacpaw 08.11.2010 08:56
ja jeszcze troszkę cukru dodaje. Pyszne jako dodatek do mięs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak