Sposób przygotowania

Rozetrzeć cukier z 20 dag masła(po1 łyżeczce cukru i masła zostawić), dodać jajka.Połączyć mąki z proszkiem do pieczenia.Dodać do tłuszczu.Wsypać kakao , przyprawy i mielone orzechy.Wymieszać.Wylać do keksówki i piec 1 godzinę i 15 minut w temp 175 stopni.Po 15 minutach pieczenia ciasto naciąć wzdłuż i dalej piec.
Pomarańcze sparzyć zetrzeć skórkę i wycisnąć sok.Upieczone ciasto ponakłuwać patyczkiem, nasączyć sokiem pomarańczowym.Pozostawić w formie 10 min.
Resztę tłuszczu rozgrzać w garnku, roztopić w nim cukier i wsypać skórke z pomarańczy.Ciągle mieszając chwile podgotować.Wyjąć i ostudzić.Cukier puder rozetrzeć z 3 łyżkami gorącej wody.Lukrem posmarować ciasto i posypać skórką z pomarańczy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !