Sposób przygotowania

1. 1/2 markechwki; 1/4 pietruszki 1 gałązkę selera naciowego oraz 1/4 cukinii pokroić na drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2.Do garnka wlać 1 litr wody oraz włożyć wszystkie warzywa (oprócz fasoli). Do garnka powinny trafić zarówno warzywa pokrojone, jak i te w całości
3.Wszystko gotować na wolnym ogniu. Gdy wywar będzie gotowy, wyjąć marchewkę, pietruszkę, por, cukinię i seler naciowy które nie były pokrojone.
4.Dodać czerwoną fasolę wraz z zalewą
5.Zaczekać aż, wszystko się zagotuje.
6.Odlać z zupy dwie łyżki wazowe i rozmieszać w nich kaszkę kukurydzianą.
7.Jeszcze raz wszystko zagotować.
8.Doprawić do smaku
9.Zupę można posypać posiekaną natką selera naciowego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    na pewno pyszna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Napewno zdrowa,wypróbuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    aeksandra

    ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    nie jadłam, pewnie niezła !
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno pyszne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !