Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sycąca zupa z kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1 litr
ogotowany kurczak 1/2 sztuki
kukurydza 4 kolby
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
ziemniaki 4 sztuki
mleko 1/2 szklanki
imbir
Kucharek przyprawa do potraw
natka pietruszki
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sycąca zupa z kukurydzą

Kolby kukurydzy oczyścić i ugotować do miękkości. Przestudzić i oddzielić ziarna od kolb. Dymkę pociąć, obrane ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę. Warzywa wsypać do garnka, wlać mleko i gorący bulion. Gotować 20 minut. Dodać mięso i kukurydzę. Zagotować, przyprawić i posypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 07.11.2010 12:34
ciekawie sie zapowiada :)
RenataZ-et 05.11.2010 10:27
takiej jeszcze nie jadłam, na pewno będzie pyszna!
Dorota76 05.11.2010 09:42
bardzo fajny pomysł na tą zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak