Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z tartą bułką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pół kilo brukselki
troche mleka
szczypta cukru
sól do smaku
trzy łyżki masła
cztery łyżki tartej bułki

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z tartą bułką

Oczyszczoną brukselkę zalewamy wodą, dodajemy kilka łyżek mleka, szczyptę cukru, solimy do smaku. Gotujemy do miękkości.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy tartą bułkę, przesmażamy. Polewamy bułką brukselkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 22.06.2012 20:16
oj jak dawno nie jadłem brukselki
Dorota76 06.02.2012 17:25
interesujące
goofy9 26.12.2011 22:25
moje ulubione warzywo, uwielbiam
ziutula
ziutula 14.05.2011 17:19
brukselka w takim wydaniu to pychota...
4muffins 18.11.2010 09:29
mniam :)
MAR3STA 07.11.2010 09:41
smaczne
Agnieszka172 06.11.2010 17:46
lubię to danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak