Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka brzoskwiniowa z zieloną herbatą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinia 5 szt
herbata zielona 5 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
cukier 5 dag
wino musujące

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka brzoskwiniowa z zieloną herbatą

Brzoskwinieumyć i pokroić na plasterki. Ułożyć na talerzu, posypać 20 g cukru izrosić winem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Zaparzyć szklankęzielonej herbaty, ocedzić, posłodzić i rozpuścić w niej żelatynę. Wlaćdo zimnej formy. Chłodzić ok. 10 minut w lodówce. Następnie formęwypełnić ściśle przylegającymi do siebie plasterkami brzoskwini. Resztęgalaretki również wlać do naczynia, dbając o to, by nie pozostałypęcherzyki powietrza. Całość odstawić do lodówki na ok. 8 godzin.Galaretkę podawać na talerzu pokrojoną na plasterki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak