Sposób przygotowania

Brzoskwinieumyć i pokroić na plasterki. Ułożyć na talerzu, posypać 20 g cukru izrosić winem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Zaparzyć szklankęzielonej herbaty, ocedzić, posłodzić i rozpuścić w niej żelatynę. Wlaćdo zimnej formy. Chłodzić ok. 10 minut w lodówce. Następnie formęwypełnić ściśle przylegającymi do siebie plasterkami brzoskwini. Resztęgalaretki również wlać do naczynia, dbając o to, by nie pozostałypęcherzyki powietrza. Całość odstawić do lodówki na ok. 8 godzin.Galaretkę podawać na talerzu pokrojoną na plasterki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !