Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
mąka pszenna
mąka ziemniaczana
só, pieprz
śmietana
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym

Ziemniaki ugotować, przepuścić przez maszynkę.Dodać jajko, mąkę pszenną i odrobinę mąki ziemniaczanej, doprawić solą i pieprzem.Dobrze wyrobić.Formować spore i płaskie kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Grzyby umyć, jeśli suszone to wcześniej namoczyć.Ugotować, dodać mąkę rozrobioną w odrobinie wody, a następnie śmietanę(1-2 łyżki), doprawić solą, pieprzem, kucharkiem.Sosem polać kotlety.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 12.05.2012 11:16
pyszne
bami 20.02.2012 18:45
Apetycznie się prezentuje to danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak