Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z dodatkiem dziczyzny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 2 kg
dziczyzna 1 kg
Majeranek suszony Prymat 1 opakowanie
Czosnek suszony Prymat 1 opakowanie
pieprz 5 łyżek
sól 4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 opakowanie
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-3 łyżki
cebula biała 3-4 szt
jaja 5 szt
boczek 0,5 surowy bez kości
bułka 2-3 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z dodatkiem dziczyzny

wszystkie mięsa mielimy, boczek również, bułkę namaczamy, odsączamy dodajemy do mięsa, cebulkę kroimy drobno, wszystkie przyprawy wrzucamy do mięsa i mieszamy na jednolita masę , upewniamy się że jest przyprawiona, w formie układamy folię aluminiową, rozkładamy mięso i zawijamy, polewamy trochę wodą, i wstawiamy do piekarnika na ok 2 godz, na 160-170st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 15.02.2011 13:40
pewnie smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak