Sposób przygotowania

Makaron ugotować prawie,że do miękkości z kostką bulionową do makaronu i odlać(pozostawiając odrobinę wody,w której się gotował).
Pieczarki obrane i pokrojone podsmażyć na maśle,oprószyć kucharkiem.Dodać cebulę w piórkach i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Smażyć na małym ogniu.Dorzucić połowę puszki kukurydzy z suszonymi pomidorami i poddusić.Doprawić pieprzem kolorowym(zmielonym),cytrynowym i odrobiną cayenne oraz solą.Posypać ziołami.Dolać ok100-150ml wody,do pieczarek włożyć łyżeczkę koncentratu i wymieszać.Gdy trochę się \"pobulgocze\" zdjąć z ognia i dodać łyżeczkę jogurtu,delikatnie i dokładnie wymieszać całość.Wstawić na mały ognień i mieszając czekać by całość zgęstniała,dodać makaron z resztką wody,w której się gotował(ok80ml),chwilę poddusić i nakładać. Przy 3/4 opakowania makaronu wyszły bodajże 4porcje jak nie nawet i 5 (licząc dokładki:P)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !