Sposób przygotowania

Ser utrzeć z zółtkami na gładką masę. Z białek ubić sztywną pianę, połączyć z serem, dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką nieduże kluski do wrzącej osolonej wody. Gotować około 5 minut. Podawać polane masłem i posypane cukrem waniliowym. Kto nie lubi na słodko to zamiast cukru waniliowego zrumienić na masle cebulę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    lubie takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    lubie takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszne są takie kluski
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !