Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OPIEŃKI MARYNOWANE

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opieńki
Liść laurowy suszony Prymat
Zalewa:
sól 1 łyżka
cukier 1 czubata łyżka
woda 1 l.
ocet 1/4 l.

Przepis i sposób przygotowania na: OPIEŃKI MARYNOWANE

W osolonej wodzie odgotowujemy opieńki. Zagotowujemy wodę z octem, cukrem, solą, gorczycą, pieprzem oraz liśćmi laurowymi. Grzyby odcedzamy. Zalewamy zalewą octową, tak aby grzyby zostały pokryła zalewa, mieszamy. Przekładamy do słoików. Pasteryzujemy. Smacznego ;)!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 26.06.2012 20:51
super grzybki. Idealne do marynowania. Szczególnie te mniejsze okazy
Justyna Jussstiii 24.08.2011 08:39
super:)
Anna169Hosz 03.06.2011 11:14
Cudowne, szkoda, że teraz nie sezon na grzyby.
MAR3STA 25.01.2011 11:18
super!
MAR3STA 25.01.2011 11:17
super!
Margo1 12.11.2010 09:42
super
misia53 06.11.2010 21:21
Och , jaj ja lubię grzyby.
Natalia/tubisiek 05.11.2010 11:11
nigdy ich nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak