Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Dadając do wody odrobinę soli i octu. Wystudzić i pokroić w kostkę. Sos tatarski: cebulę, ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę lekko posolić i popieprzyć odstawić na bok aż odrobinę \"skruszeje\". Z majonezu, jogurtu, musztardy i ketchupu zrobić sos. Sos połączyć z posiekaną cebulą z ogórkiem i jajkiem.

Ja podaję odrobinę inaczej mianowice jajko kroję na pół i kładę na talerzu wokół jajka nakładam sos tatarski, by wyglądało ciekawej jajko lekko oprószam papryką w proszku.

Jajkami zachwycają się moim wszyscy znajomi. Są naiedłącznym składnikiem na imprezowym stole. Bardzo ważne jest to by cebula i ogórek byly pokrojone naprawdę w drobną kostkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !