Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka w sosie tatarskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2
majonez 4
jogurt grecki 2
Musztarda sarepska Prymat 1
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: jajka w sosie tatarskim

Jajka ugotować na twardo. Dadając do wody odrobinę soli i octu. Wystudzić i pokroić w kostkę. Sos tatarski: cebulę, ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę lekko posolić i popieprzyć odstawić na bok aż odrobinę \"skruszeje\". Z majonezu, jogurtu, musztardy i ketchupu zrobić sos. Sos połączyć z posiekaną cebulą z ogórkiem i jajkiem.

Ja podaję odrobinę inaczej mianowice jajko kroję na pół i kładę na talerzu wokół jajka nakładam sos tatarski, by wyglądało ciekawej jajko lekko oprószam papryką w proszku.

Jajkami zachwycają się moim wszyscy znajomi. Są naiedłącznym składnikiem na imprezowym stole. Bardzo ważne jest to by cebula i ogórek byly pokrojone naprawdę w drobną kostkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak