Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z bananami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 3 dag
cukier 1 łyżka
mleko 1 szklanka
mąka 1i1|2 szklanki
jajko 1 sztuka
olej
banan 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z bananami

Drożdże rozprowadzić w letnim mleku z cukrem, odstawić. Gdy wyrosną wlać do mąki, dodać jajko, zmiksować ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Banany obrać, pokroić w plasterki, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Kładziemy na rozgrzany olej łyżką racuszki i smażymy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak