Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka marynowane na czerwono

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt.
sok z buraków 250 ml
woda 125 ml
cukier 1/4 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
Gałązki tymianku 3
rzeżucha do dekoracji
ocet 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: jajka marynowane na czerwono

Jajka ugotuj na twardo i obierz. do rondelka wlej sok z buraków, ocet i wodę. Dodaj cukier, sól, tymianek i pokrojoną na plasterki cebulę. Całość doprowadź do wrzenia. następnie gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, przecedź i wystudź.
Jajka włóż do słoja lub szklanej miski, zalej schłodzoną zalewą, przykryj talerzykiem i wstaw do lodówki na 2 dni. Podawaj udekorowane rzeżuchą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 23.09.2011 19:48
Świetne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak