Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka w panierce z migdałów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 7 szt.
marchewki duże 2
blanszowane migdały 80 gram
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 gram
pasta curry 2 czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: jajka w panierce z migdałów

Sześć jajek ugotuj na twardo i obierz. Cebulę drobno pokrój, marchewki zetrzyj na tarce o małych oczkach, migdały upraż i posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę, dodaj marchewkę, duś przez 5-6 minut. Dodaj pastę curry. Całość dokładnie wymieszaj i przestudź. Połącz z surowym jajkiem i bułką tartą. jajka obtocz w panierce i w migdałach. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 20 minut w temp. 180.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 21.12.2010 21:38
muszę kiedyś wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak