Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka zapiekane z łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
wędzony łosoś 4 plasterki
szpinak 100 gram
łyżeczka masła
szczypta czerwonego pieprzu
kapary 2 łyżeczki
kilka listków rukoli
sól i czarny mielony pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jajka zapiekane z łososiem

Cztery kokilki nasmaruj masłem. Szpinak dokładnie umyj, posiekaj, przelej wrzątkiem i ułóż na dnie kokilek. Na nich połóż po plasterku łososia. Do każdej porcji wybij po jajku, oprósz solą i pieprzem, wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180. Zapiekaj przez 10 minut, aż białko się zetnie.
Kokilki wyjmij z piekarnika. Jajka posyp czerwonym pieprzem i kaparami, udekoruj listkami rukoli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 02.07.2012 20:56
Pycha :)
Sylwia88 27.12.2010 14:06
super
traktorek 18.11.2010 13:31
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak