Sposób przygotowania

1 czubatą łyżkę cukru upalić na karmel , wlać pół szklanki gorącej wody , rozpuścić. Dodać cukier i tłuszcz , podgrzać do upłynnienia masy, dodać korzenie , przestudzić. Następnie wbić żółtka i rozmieszać. Dodawać po trochęmąkę , sodę i zsiadłe mleko, ciągle ucierając. Jeśli masa jest zbyt gęsta można dodać parę łyżek zsiadłego mleka. Na końcu wymieszać z ubitą pianą.Gotowe ciasto wkładać do keksówek, piec w niezbyt gorącym piekarniku 160*C ok. 1 godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Ze zsiadłym mlekiem jeszcze nie robiłam.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe jak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię pierniki, ale na zsiadłym mleku jeszcze nie robiłam. Warto to zmienić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Ciekawy przepis,tak jeszcze nie piekłam piernika:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    a to ci piernik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawy przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !