Sposób przygotowania

Mięso umyj, zalej wodą (1,5 l), zagotuj. dokładnie zbierz szumowiny, wrzuć obraną włoszczyznę i odrobinę soli przypraw do smaku. Gotuj do miękkości przez mniej więcej 80 minut.
Wyjmij mięso z wywaru, usuń warzywa, rosół przecedź przez gazę i - kiedy będzie klarowny - dokładnie wymieszaj z żelatyną. Przypraw solą i octem.
Osączone z zalewy brzoskwinie pokrój na cienkie plasterki, połowę ułóż na dnie miseczek. Następnie dodaj pokrojone mięso oraz pozostałe brzoskwinie, na koniec zalej przestudzonym wywarem z żelatyną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    cos pomysłowego- fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !