Sposób przygotowania

Do przesianej mąki dodać masło , posiekać . Dodać żółtka, wymieszane z sodą zsiadłe mleko i szczyptę soli. Zagnieść szybko ciasto , przykryć i odłożyć w chłodne miejscena ok 30 min. Następnie rozwałkować niezbyt cienko, wykrawać szklanką krązki i na każdym kłaść trochę roztartej marmolady.Ciastka układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce , piec do zrumienienia w 180*C. Po wyjęciu jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem zmieszanym z wanilią.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    moja mama robi podobne :) są bardzo smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Jak dla mnie bomba:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawy przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    takiego jeszcze nie robiłam,ciekawy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujący przepis na szybkie i tanie ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię takie drobne, kruche ciasteczka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    takich jeszcze nie robiłam,już czas na nie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !