Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem z zielonych pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory zielone 1 kg
cukier 0,5 kg
cytryny 3 sztuki
imbir świeży 2 cm

Przepis i sposób przygotowania na: dżem z zielonych pomidorów

pomidory opłukać pokroić na kawałki i zmiksować cytrynę opłukać zetrzeć na tarce skórkę i wycisnąć sok pomidory wymieszać ze skórką sokiem cukrem i startym imbirem zagotować na mocnym ogniu mieszając po zagotowaniu zmniejszyć ogień gotować 1,5godzinymieszając pilnować aby się nie przypaliło rozlać do słoików zakęcić odstawić do góry dnem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 21.11.2011 07:57
super
iwona332 05.08.2011 11:13
super
Anna141
Anna141 26.03.2011 16:48
Rewelacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak