Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przecier pomidorowy z bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor malinowy 1 kg
cebula biała 2 sztuki
oliwa 1/2 szklanki
bazylia świeża 1 garść
sól

Przepis i sposób przygotowania na: przecier pomidorowy z bazylią

pomidory pokroić na ćwiartki cebulę na plastry włożyć do garnka dodać trochę wody i mieszając dusić do rozgotowania przetrzeć przez sito dodać oliwę i posiekaną bazylię dusić na małym ogniu tale mieszając aż masa zgęstnieje przelać do słoików zamknąć ostawić do góry dnem i studzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 20.11.2010 23:30
pyszne śniadanko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak