Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Dno tortownicy natłuścić.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do miski, stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy, jaja, 1/8 l letniej wody i olej. Wszystkie składniki miksować krótko na najniższych obrotach, następnie dwie minuty na najwyższych, aby uzyskać gładka masę. Całość ciasta podzielić na dwie równe części. Jedną z nich połączyć z kakao
1-2 łyżki jasnego ciasta umieścić pośrodku tortownicy, nakryć 1-2 łyżkami ciemnego ciasta. W ten sposób napełniać tortownicę na przemian jasnym i ciemnym ciastem, po czym natychmiast wstawić do piekarnika.
Piec 50 minut na złocisty kolor. Wyjąć z piekarnika, ciasto wyłożyć z formy na pergamin. Ostudzić.
Przygotować lukier: cukier puder przesiać i ucierać z rumem(innym alkoholem) do uzyskania rzadkiej konsystencji. Rozprowadzić na powierzchni ostudzonego ciasta.
Czas przygotowania 25 minut, pieczenie 50 minut

Spróbuj również

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fantastyczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Allice

    zawsze chciałam upiec to ciasto :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię zebry
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    w dzieciństwie bardzo lubiłam
  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    wygląda ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !