Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

se biały 1/2 kg
mąka 1/2 kg
margaryna 15 dkg
cukier 1/2 szklanki
jajko 3 szt
cukier waniliowy 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
woda 2 łyżeczki
olej w/g uznania
cukier puder w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki

Mąkę połaczyć z serem białym,dodać margarynę wczesniej roztopioną,dodać cukier,jajka,sodę,ocet,wodę ,cukier waniliowy i zagniesć , wyrobić dobrze ciasto i rozwałkować.Wyciąć z ciasta foremką oponki.
Smażyć na oleju.Po wystygnieciu opruszyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 05.11.2010 19:05
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak