Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w pomidorach

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 60dag
małych ziemniaków 1/2kg
pomidorów 1/2kg
soku z cytryny 3łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w pomidorach

Ziemniaki obieramy, gotujemy, po ugotowaniu odcedzamy a następnie kroimy na ćwiartki i smażymy na oleju na złoty kolor. Pomidory kroimy na cząstki . Opłukujemy filety z mintaja i skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 5-10min. Następnie rybę układamy w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Filety obkładamy cząstkami pomidorów i ziemniaków, posypujemy suszonymi ziołami, skrapiamy olejem. Formę z rybą wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220st i pieczemy ok. 40min. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 06.11.2010 18:35
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak