Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy do gołąbków

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
cebula 5 dag
mąka 3 dag
śmietana 12% 1/8 l

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy do gołąbków

Pieczarki oczyścic ,opłukac ,pokroic w drobne ,cienkie paski.Cebulę obrac ,opłukac ,pokroic w drobna kostkę ,dodac do grzybów.Zalac 1/4 l wody ,dusic pod przykryciem do miękkości ,podprawic mąką ,przyprawic solą ,pieprzem,zagotowac.Połączyc ze śmietaną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 01.04.2013 00:25
do gołąbków bardzo dobry
Sarenka 10.02.2012 19:12
I nie tylko do gołąbków...:)
elwal
elwal 02.08.2011 08:49
uwielbiam :)
Mirka-Ludomila 12.04.2011 09:19
super
barbara11561 06.04.2011 17:02
Sos pyszny
ben-ka 04.03.2011 13:45
Ale bym zjadła:)
Margo1 22.09.2010 16:22
Wszystkie sosy grzybowe czy pieczarkowe są wyśmienite
IZABELA29 18.09.2010 17:29
chyba zimny sos ale teraz widac kto te zdjęcie dodał
Łucja1 18.09.2010 13:47
wygląda to na pizzę a nie na samo ciasto ale to nie Twoja wina że ktoś takie zdjęcie Ci dodał...
sylwiachmiel 12.05.2010 17:45
bardzo lubie potrawy z grzybami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak